Femundløpet - F400, 3. dag

Andreas Trongaard ankom Tynset i går natt ca kl. 05.00 etter å ha reist fra Søvollen kl. 23.30, og dro ut like etter, kl. 05.28, etter å ha hvilt på Søvollen fra kl 16.19 til ca kl. 23.30.
Han hadde en stri tørn i natt i en løype som har bratte stigninger, og ankom Tolga kl. 08.17, og brukte 2 timer og 49 minutter på etappen, som gir en snitthastighet på 8,9 kilometer i timen. Inn til Tynset var han nummer 42, og inn Tolga nummer 25 – så han skaffet seg en god mulighet til å gjøre et godt resultat. Spannet har her obligatorisk hvile på 8 timer, og har en tilleggstid på 3 minutter i tillegg til dette. Han drar dermed ut kl. 16.20 mot Røros. Da har han 82 seige kilometer igjen å kjøre. Hundene er fortsatt i god form – humøret er fortsatt godt blant dem, trass i at de er slitne. Åtte timers hvile gjør godt, og siden værgudene også er mildere stemt idet de byr på 13 minusgrader, ser det lyst ut! Trongaard regner med å være på Røros ca kl. ett i natt.
- Hvordan ser du på din innsats så langt, Andreas Trongaard?
- Veldig fornøyd! Ideen var å finne ut hvor fort jeg og hundene kunne kjøre, i fjor var det mer et spørsmål om å komme igjennom.
- Hvor mange hunder har du igjen nå?
- Har fem. Måtte sette ut to på Søvollen fordi de jobbet for hardt over fjellene fra Drevsjø til Søvollen.
- Hvordan ser du på muligheten til å komme i mål?
- Mener den er bra, men blir liggende her en stund hvis det trengs, for å ta hensyn til hundene. Det tas en avgjørelse om hvorvidt spannet får fortsette av 2-3 veterinærer, i samråd med kjøreren som kan påvirke litt i og med at han kjenner hundene.
Distriktets andre kjører, Jan Kwetkus, brøt før Søvollen.
- Hvordan har løpet gått for din del, Jan Kwetkus?
- Det ble problemer med en hund som måtte settes igjen på Drevsjø. Deretter fikk jeg frostskade på en hund og håndleddsskade på en annen, slik at jeg bestemte meg for å bryte før Søvollen. Hvis ikke hundene er 100 prosent i orden, bryter jeg løpet.
- Videre planer i år?
- Jeg vurderer Amundsenløpet, i Sverige.

Av Bjørn Skarnes

Trongaard ut fra Tolga.

Vist 336 ganger. Følges av 1 person.
Annonse

Nye bilder