Kongsvinger til Norgesmesterskapet i Taekwon-Do

I nordens Paris, Tromsø, ble det i helgen 7-9 november holdt Norgesmesterskapet (sortbelter) og landsmesterskapet (fargebelter) i ITF Taekwon-Do. Blant 500 deltakere fant vi 6 utøvere fra Kongsvinger Taekwon-Do klubb. 2 sortbelter og 4 fargebelter. Det ble konkurrert i mønster, kamp og knusing.

Tromsø sett fra oven.

Med så mange deltakere er det bare å forvente at nivået er høyt, dette viste seg også på medaljestatestikken for klubben. Selv med dyktige utøvere som gjorde sitt beste, så var det i de fleste tilfellene noen som var enda bedre. 2 utøvere fra Kongsvinger klarte derimot å fighte seg til siste runde i kamp.
Murinzi Tonny (20 år) vant og forsvarte dermed sin gullmedalje fra 2013 i kampklassen 70-78 kg for fargebelter, og kunne dermed nok en gang kalle seg landsmester. Tonny fikk walkover i første kamp, og gikk derfor direkte til semifinalen. I semifinalen dominerte han stort, og det ble en klar seier. I finalen møtte han samme motstander som i finalen i fjor. Det ble en overbevisende finaleseier, hvor Tonny med sin hurtighet og allsidig teknikk fikk inn mange fine treff.
Nytt for årets mesterskap var veteranklasser, det vil si for unge sjeler over 40 år. Kongsvingers andre medalje kom i nettopp denne klassen, der Kongsvingers velmeritterte utøver Stig Jostein Engen (42) deltok i sortbelte tungvektsklassen. Også Stig Jostein fikk walkover i første kamp, slik at han gikk direkte til semifinalen. Semifinalen ble dominert av Stig Jostein, og det ble en overbevisende seier. I finalen ble det derimot en jevn og strabasiøs kamp, som dessverre gikk i Stig Josteins disfavør. Motstanderen fikk en tidlig ledelse som han greide å holde kampen ut. Stig Jostein måtte derfor ta til takke med NM-sølv i veteranklassen.
Nå vil våre utøvere fokusere videre mot Norges- og Landsmesterskapet 2015, som neste år vil holdes i Stavanger.

Murinzi Tonny og Stig Jostein Engen på trening før mesterskapet

Murinzi Tonny og Ola Strand Lien tar seg en velfortjent pause

Stig Jostein Engen i innledende runder

Vist 302 ganger. Følges av 1 person.
Annonse

Nye bilder